maanantai 29. huhtikuuta 2013

Parantava Voima - Irti menneisyyden taakasta


Vaellus läpi sielun pimeän yön


Luin edellisenä viikonloppuna kirjan jota en edes tiennyt omistavani. Jalkalihakseni olivat hyvin kipeät edellisen päivän urheilusta ja satuin spontaanisti kurottamaan kämmeniäni maata kohden kirjahyllyni edessä saadakseni hieman venytystä takareisiini. Alaspäin mennessä tutkailin kirjahyllyssä olevia kirjojani ja silmiini osui Caroline Myss:in kirja Parantava Voima - vapaaksi menneisyyden taakasta. En muistanutkaan että minulla oli tuo kirja. Olen ostanut sen vuosi sitten Seinäjoen Voimaannu messuilta ja muistin hämärästi aloittaneeni kirjan, mutta jostain syystä se oli jäänyt lukematta. Otin kirjan käsiini ja selailin sitä läpi. Istahdin sohvalle ja luin tuon kirjan kannesta kanteen sen samaisen päivän aikana.

Olin ihan ihmeissäni miten tuo kirja oli osunut silmiini juuri nyt, koska sen sanoma puhutteli minua niin valtavasti. Ymmärrän kuitenkin nyt miksei kirja vuosi sitten kiinnostanut minua tarpeeksi, silloin ei ollut vielä oikea aika lukea sitä. Nyt vuotta myöhemmin kaikki kirjan sanat tuntuivat uppoavan sieluuni täydellä ymmärryksellä Ü Täytyy myöntää, että olin illalla ihan lopen uupunut kun kirjan laskin alas käsistäni. Tuntui kuin minuun olisi yhtäkkiä kaadettu kirjahyllyllinen tietoa sisään. Väsymyksestä huolimatta olin täynnä ihmeellistä innostusta ja päätin antaa kirjan asioiden levätä mielessäni muutaman päivän.

Se miksi lähdin ylipäätänsäkin lukemaan tätä kirjaa on ollut viestit eri kanavista, että "Sinä pystyt itse parantamaan itsesi" ja tähän olen yrittänyt miettiä itsekseni vastausta. Kirja osui kohdalleni juurikin oikeaan aikaan ja tähän alle olen koittanut nyt tiivistää muutaman asian kirjasta. Nämä alas kirjoittamani asiat ovat kuitenkin niitä asioita jotka minulle nousivat esiin kirjasta, voi olla että joku toinen joka on lukenut kirjan on ymmärtänyt kirjasta aivan toisenlaisia asioita, joten pitäkää mielessä, että nämä kirjoitukseni ovat asioita joita itse koin mielenkiintoiseksi kirjassa. Täytyy sanoa myös, että aivan kaikkea en tietenkään pysty laittamaan alas kirjasta, siellä kun oli NIIIIIIIIN paljon oivaltavia esimerkkejä, mutta halusin jakaa teille pääpiirteet kirjan sanomasta. Joten nyt itse aiheeseen Ü

Olen saanut itse jo muutaman kerran riimu-tulkinnasta viestin, että ennen sitä lopullista sielun "valaistumista" (en pidä sanasta koska se viittaa niin vahvasti uskonnollisiin asioihin, mutta se kuvaa parhaiten asiaa) jossa siis voimme alkaa enemmän nauttimaan tästä ihanasta matkasta maan päällä, meidän on tärkeää käydä läpi syvimmätkin sielumme nurkat, jotta valo pääsisi jokaiseen mielen myrkyttämään kolkkaan puhdistamaan ajatuksiamme. Olen jo aikaisemmin kertonut miten kasvuympäristömme, yhteisömme, perheemme ja ystävämme ovat vaikuttaneet meihin kasvaessamme vanhemmiksi ja näistä kaikista kokemuksista on jäänyt lukuisten elämien ajan auraamme muistikuvia siitä miten meidän tulisi käyttäytyä. Ja nuo mallit joita olemme ympäriltämme oppineet ovat iskostuneet mieleemme niin pahoina kuin hyvinäkin esimerkkeinä. Mitä itsenäisemmäksi ja voimaantuneimmiksi olemme kasvaneet, sitä enemmän erilaiset opitut mallit ovat saattaneet aiheuttaa meissä sisäisiä ristiriitoja ja tämä on se kiinnostava puoli mitä kirjan anti tarjoaa. Käytän samantyylistä jaottelua mitä kirjassakin on käytetty.

1. Totuus - Sairauden tai kriisin kanssa ei voi järkeillä

 Meillä ihmisillä on valtava tarve aina tietää miksi jokin asia on tapahtunut. Se on meille vaistonomainen selviytymiskeino joka kertoo meille, että kaikki ei ole kohdillaan jos emme saa selitystä asioille. Tällainen selityksen puute saa meidät tuntemaan itsemme hyvin voimattomiksi. Tällöin saatamme tuntea ikään kuin olisimme tehneet jotain väärin, mutta emme oikein tiedä mitä. Yleisuskomus kun on, että kun olemme hyviä ihmisiä niin meille ei voi tapahtua pahoja asioita. Jos niitä kuitenkin tapahtuu niin auttamatta ensimmäisenä mieleemme tulee ajatus: "Mitä minä tein väärin?".

Aivan ensimmäinen askel paranemisen polulla on luopua tarpeesta tietää miksi jokin asia on tapahtunut juuri minulle tai jollekin toiselle. Suurta viisautta on nähdä asiat isommassa mittakaavasaa ja uskoa, että ymmärryksemme yläpuolella on olemassa jokin korkeampi voima tai tarkoitus. Voidaan puhua vaikka isosta elämänkartasta, jonka läpi kulkee lukemattomien tapahtumien ja yhteensattumien virtoja. Lopulta anteeksianto on se irtaannuttavin teko, joka auttaa meitä luopumaan selitysten tarpeesta. Kyky antaa anteeksi, ei itselleen, muille tai erilaisille elämäntapahtumille, vaan puhtaasti vain kyky antaa kaikille ja kaikelle anteeksi. Sahaja Joogassa tätä harjoitetaan laittamalla käsi sydämen päälle ja hiljaa toistetaan itselleen; "Annan kaiken anteeksi itselleni niin kuin myös kaikille muille". Lause ei tarvitse enempää tulkintoja, pelkkä anteeksiannon ilmaisu riittää.

Silloin kun lopulta kohtaamme hetken luopua kaikista kysymyksistä, miksi tietyt asiat ovat tapahtuneet elämässämme, se ei tapahtu käymällä listaa läpi kohti kohdalta, vaan silloin koko ajattelutavasta pitää päästää irti, koko listasta päästetään irti, eikä asioihin enää etsitä selitystä. Tällainen irtipäästäminen merkitsee egon puhdistautumista ja silloin katkeruus sisällämme vapautuu. Luopuminen muuttaa ajatustamme siitä, että muut olisivat vastuussa elämästämme - varsinkin tuskasta ja epäonnestamme ja saamme tilalle ymmärryksen, että olemme osa isompaa kehitystä jossa on vain tarkoitus kehittää sielua oikeaan suuntaan erilaisilla kokemuksilla.

Kaikkiin rukouksiin ja hiljaisiin pyyntöihimme vastataan, mutta täytyy ymmärtää, että joskus vastaus voi olla myös kielteinen, koska edessä oleva kokemus on käytävä läpi jotta siitä oppisi jotain. Me ihmisinä, emme voi aina ymmärtää etukäteen miksi joudumme kokemaan jotain. Monesti ymmärrys tulee vasta myöhemmin kun tarkastelemme elämäämme taaksepäin. Joten älä ajattele enää, että sairauteen tai kriisi liittyy jokin opetus ja minun on löydettävä mikä se opetus on, tai älä ajattele, että tämä on karmaani tai että tilanteesi olisi jotenkin kielteisyyden seurausta. Järki etsii aina loogisia selityksiä tapahtumille ja se on hyvin negatiivinen tavoite, koska järki tukeutuu aina aistiin eikä intuitioon. Intuitioon luotamme monesti vain pienissä elämän asioissa, mutta järki astuu peliin kun on kysymys suurista asioista. Haluamme varmistaa, että jokin muutos jonka haluaisimme tehdä varmasti onnistuu ennen muutoksen tekoon ryhtymistä ja näin intuitiosta tulee helposti järjen vanki.

Järki pyrkii aina suojaamaan ja puolustamaan pelkojaan sen sijaan, että se haluaisi parantaa niitä ja tämän vuoksi pelot ovat hyvin voimallisia. Itse kirjassa otettiin esimerkkinä ihminen joka kantaa onnen amulettia mukanaan ja uskoo sen suojaavan häntä kaikelta pahalta. Mitä luulette, että tuolle ihmiselle tapahtuu, jos häneltä otetaan onnen amuletti pois?" Toinen hyvä esimerkki, tuli mieleen Enkelikoodi kirjasta ja siinä kerrottiin miten ihmiset niin kovasti odottavat kuulevansa hiljaisiin pyyntöihinsä tai rukouksiinsa konkreettisen äänen joka kertoo heille mitä tulisi tehdä ja kirjassa tuotiin esiin, että " Mitä tapahtuisi, jos hiljentyessäsi sinulle ihan oikea ääni vastaisikin, että kuulemme sinut mutta emme anna vastausta?" Nämä esimerkit otin esiin siksi, että ymmärtäisimme ettei meidän tulisi tukeutua niin paljon ulkopuolisiin apuihin, koska kaikki vastaukset ovat meillä itsellämme, emme vain monesti uskalla kuunnella mitä intuitiomme meille kertoo.

Järki törmää monesti anteeksiantoon ja ylpeyteen. Se joka on tehnyt väärin, sitä tulisi rangaista. Tämä on hyvin negatiivinen ajatus ja se myrkyttää mieltämme, mutta on hyvin vaikea antaa anteeksi ihmiselle joka on hävyttömästi tehnyt väärin meitä kohtaan, mutta noista loukkauksista ja haavoista kiinni pitäminen vahingoittaa vain meitä itseämme. "Se, että jäämme kiinni psyyken syvimpiin haavoihin, on kuin rakentaisimme talon hautausmaalle loppuelämäksemme. Haavat ovat kuin hautakammio jossa käymme jatkuvasti vieraisilla" Ymmärsittekö mielikuvan? Aina kun ajatuksissamme palaamme johonkin kivuliaaseen muistoon menneisyydestämme, emme voi antaa kaikkea itsestämme tässä hetkessä, koska osa energiastamme on noissa muistoissa.

2. Totuus - Yhteys elämän merkitykseen ja tarkoitukseen

Viime kertaisessa Sahaja jooga illassa katsoimme edesmenneen aatteen liikkeelle panijan tiedotusvideon ja yksi hänen virkkeensä jäi vahvasti mieleeni: " Koskaan aikaisemmin ajanlaskumme aikana, ei ole ollut näin paljon ihmisiä jotka etsivät jotain.". Miksi koemme juuri nyt niin tärkeäksi löytää jotain merkitystä elämäämme, osaatko sinä sanoa? Ennen tällaista etsimistä toteuttivat lähinnä munkit tai vahvauskoiset, jotka antoivat koko elämänsä sen jonkin suuremman etsinnälle, mutta nyt yhä enemmän ihan tavalliset ihmiset ovat tuon kysymyksen edessä " Mistä minä löytäisin sen jonkin elämääni?"

Hassuinta asiassa on se, että se mitä etsimme on jo valmiina sisällämme. Meidän tulisi vain kuunnella itseämme. Se vaatii vain valtavasti rohkeutta, koska monesti itsensä kuuntelu tarkoittaa myös uuden polun valintaa. Kirjassa otettiin esille, että kuolemaa voi tehdä myös henkisellä tasolla, henki niin sanotusti pikku hiljaa lipeää vähä vähältä pois kehosta kunnes keho murtuu ja sairastuu. Suurin syy siihen miksi ihmiset eivät parane on siinä, että he etsivät liian turvallisia reittejä terveytensä parantamiseksi, valitaan niin sanotusti polku joka toisi mahdollisimman vähän muutoksia ulkoiseen elämäämme. Paraneminen on kuitenkin monesti kaikki tai ei mitään kokemus ja näin ollen paraneminen saattaa olla monesti jonkin asteinen "pimeä yö" joka pitää käydä läpi parantuakseen. 

Tee lista elämäsi tärkeysjärjestyksestä. Listaa kaikki ne asiat joihin todella haluaisit antaa aikaasi. Tee tämän jälkeen toinen lista kaikesta joka tällä hetkellä hallitsee toimintaasi. Listaa kaikki ne sitoumukset jotka sitovat sinut kiinni johonkin muuhun kuin siihen mitä oikeasti haluaisit tehdä. Näin, ehkä avautuu uusi näkymä siihen mikä sinua pidättelee, ovatko syyt todellisia joihin ei voi vaikuttaa vai ovatko ne pelkoja joita olet itse luonut itsellesi?

3. Totuus - Navigoi urheasti sielun synkässä yössä

Silloin kun sairaus tai kriisi alkaa tunkeutua konkreettisesti yksilön elämään, hän automaattisesti alkaa miettimään mitä hänen elämässään on tärkeää ja millä asialla on aitoa arvoa. Tässä vaiheessa merkitysten ja tarkoitusten tutkiminen on tärkeintä. Lopulta kun sairaus tai kriisi tunkeutuu vieläkin syvemmälle, se menee ohi mielen ja sydämen. Saavumme niin sanotusti sielun synkkään yöhön - koemme itsemme hyvin avuttomiksi ja hylätyiksi. Löydämme tiemme ulos kuitenkin tavalla tai toisella, siihen voimme luottaa. Mutta jotta todella parantuisimme, niin meidän on ohitettava egomme ja mentävä sielumme syvyyksiin, synkkiin paheisiin ja tutkittava elämämme tekojen ja valintojen lähdettä. Kohdattava ne asiat mitkä ovat vaikuttaneet tekojemme ja ajatustemme takana. 

Caroline Myss otti kirjassaan esiin 7 pahettamme kuvaten ne chakrojemme kautta ja tässä ne tiivistettynä.

1. Pahe - Ylpeys
(Juurichakra)
Häpeän ja nöyryytyksen pelko. Mikä on oikein tai väärin muiden mielestä. 
Miten helposti loukkaannut? Millaisiin tekoihin kykenet kun sinua on 
loukattu? Oletko koskaan kysynyt itseltäsi miksi ylpeytesi on niin herkkä?
Mitä olet oppinut itsestäsi tämän paheen kautta?

Usein vaikeinta on antaa anteeksi juuri heille jotka ovat loukanneet tai nöyryyttäneet meitä pahiten. Positiivisimmillaan ylpeys määrittää meille omanarvontuntoa ja itsekunnioitusta, mutta varjopuolena se vie meidät suoraan oman identiteettimme ja elämäntarkoituksemme tunteisiin; minulla on paikka ja tarkoitus elämässäni. Nöyryytyksen pelossa, emme uskalla ahkeroida uusien tavoitteiden eteen, vaikka juuri tuon ahkeroinnin kautta saattaisimme kasvaa valtavasti. Sen sijaan tunnemme häpeää, koska tiedämme tyytyvämme toiseksi parhaaseen. Opimme ylpeytemme perheeltämme (perhe sana kuvaa kaikkia isoja yhteisöjä jossa elämme osana tuota yhteisöä) ja monesti myös koemme ensimmäiset loukkaukset perheemme  kautta. Ja näin ollen meihin saatetaan iskostaa erilaisia tabuja ja hyväskyttäviä käytöstapoja jotka saattavat olla meille jossain vaiheessa haitaksi. Harvat saavat tämän paheen hallintaansa ja pahimmillaan se tekee ihmisestä kuin riivatun. 

2. Pahe - Ahneus
(Sakraalichakra)

Kuinka paljon on tarpeeksi?

Ahneus on armoton pahe ja nokkela muodonmuuttaja. Sen vuoksi sillä on monia eri muotoja. Se saattaa liittyä rahaa, tavaraan, valtaan tai huomioon, lista on loputon. Tarve kuitenkin saada paljon jotakin mitä muillakin on. Tunnistatko jonkin elämänalueesi jossa mikään ei tunnu riittävän? Huomaatko haluavasi joskus oman osuutesi jostain onnenkantamoisesta? Ahneus aiheuttaa stressiä ja vaikuttaa terveyteesi eikä se ole ollenkaan loogista sielullesi. 

3. Pahe - Ylellisyys
(Solar Plexus)

Itseoikeus, minua palvellaan ja vain muille tapahtuu pahoja asioita.

Ylellisyys on jonkin asteista ylimielisyyttä elämää vastaan. Saatat ajatella, että minulle kuuluu kaikki runsaus ja sen on oltava jatkuvaa, muut ovat olemassa vain pitääkseen huolta minusta. Itseoikeus tuo mukanaan loputtomasti pettymyksiä ja epärelistisia odotuksia muita kohtaan. Itseoikeus pahimmassa tapauksessa antaa oikeuden itselleen käyttää kaikkia ja kaikkea hyväkäkseen, että tavoittaisi oman päämääränsä. Mihin uskot olevasi oikeutettu tässä elämässä? Miten paljon koet turhautumista kun asiat eivät mene niin kuin haluaisit tai luulet niiden kuuluvan menevän elämässäsi? 

4. Pahe - Viha
(Sydänchakra)

Kiukkuinen ja surullinen sydän joka on anteeksiantamaton

Viha on äärimmäistä kiukkua. Se yrittää alati todistella sinulle, että sinä olet oikeassa ja muut väärässä, ja siksi toimintasi on oikeutettua. Järki kieltäytyy leppymästä ja näin ollen kiukun oikeellisuuden selittely ruokkii vain liekkejä. Kiukkuinen sydän on surullinen ja vaarallinen, sillä järkeä kuuntelemalla siitä tulee anteenksiantamaton. Vihainen sydän muutaa rakkauden kidutukseksi ja rankaisee niitä jotka eivät mielestämme rakasta meitä tarpeeksi tai oikealla tavalla. " Vihaista sydäntä ei kuitenkaan voi rakastaa oikealla tavalla, niinpä rakkaus on aina turhaa kun se sekoittuu vihaan" Oletko monesti huomannut spontaanisti sanovasi jotain kiukun vallassa, etkä ole pystynyt pysättämään itseäsi, koska kiukkusi on vahvempi kuin kykysi hillitä itseäsi? Käytätkö lapsuuttasi tekosyynä vihallesi vai pidätkö itseäsi vastuullisena aikuisena?

5. Pahe - Ylenpalttisuus
( Kurkkuchakra)

Mieletön kuluttaminen, tiedoton toiminta, tahdonvoiman puute

Silloin kun kuluttaa vailla tietoisuutta, pelkästä kuluttamisen ilosta, menettää samalla tietoisuutensa omista teoistaan ja omasta valinnanvapaudestaan. Tämä kertoo sellaisesta ihmisestä, joka on tietämätön ja välinpitämätön itsensä äärimmäisestäkään hyväksikäytöstä. Silloin kun otamme oman tahtomme takaisin se merkitsee tietoiseksi tulemista. Tietoiseksi omista valinnoistamme ja niiden vaikutuksista itseemme sekä muihin. Keho, mieli, tunteet ja koko elämämme kärsivät kun luovumme tahdonvoimastamme ruoan, hyväksynnän tarpeen tai minkä tahansa muuan ulkoisen seikan takia. Mieleen tulee vahvasti mainosten tai muiden mielipiteiden urhina oleminen. Onko itsesi hyväksikäyttö sinusta hyväskyttävää? Mikä on paras tekosyysi sallia itsellesi terveytesi kannalta huonot vaihtoehdot?

6. Pahe - Kateus
(Kolmassilmä)

Kateus saa meidät luulemaan, että meillä pitäisi olla jotain
mitä muillakin on.

Kateus saa helposti ihmiset luulemaan, että heiltä on huijattu jotain tai että heille pitäisi kuulua jotain mitä jollakin toisellakin on. Tämä pahe saa meidät väheksymään kaikkea hyvää omassa elämässämme. Monesti luovumme ajatuksesta, että jokaisen tulisi rakastaa ja vaalia omaa elämäänsä, koska kateus saa meidät näkemään elämässämme vain umpikujia. Kuudes chakra on mielen keskus joka koostuu älystä ja intuitiosta ja kateus saattaa tukkia tämän voimakeskuksen. Kateuden kautta on mahdotonta arvostaa mitään ihanaa omassa olemuksessamme. Mikä tilanne synnyttää helposti kateutta sinussa? Mitä voisit oppia kateudeltasi?

7. Pahe - Laiskuus
(Kruunuchakra)

Saamattomuus, asioiden lykkäys, eläminen vain haaveiden tasolla.

Mielen laiskuuteen yhdistetään monesti odotus, että joku toinen tekee minun unelmistani totta. Jäämme tuohon odotukseen, että joku pelastaa meidät omalta elämältämme ja samaan aikaan elämä menee menojaa eikä mitään tapahdu. Se, että nousisi sohvalta, kirjoittaisi vastauksen sähköpostiin, urheilemaan lähteminen, mikä tahansa joka vaatii kurinalaisten tapojen kehittämistä, voi tuntua liian vaativalta. Tiedämme, että meistä olisi parempaankin, mutta emme oikein tiedä miten. Tässä kohtaa tulee eteen odotus siitä, että joku toinen toisi ratkaisun asiaamme. Emme harjoita itseämme vaan luovutamme ensimmäisen epämukavan oireen ilmetessä. Se on kuin lukisi kirjoja seikkailuista, mutta ei koskaan ole itse kokeillut hypätä mukaan seikkailuun. Miten paljon laiskuus vaikuttaa terveyteesi? Arvioi päivittäin tekemiäsi valintoja jotka aiheuttavat liikkumattomuutta elämässäsi verrattuna valintoihin jotka toisivat mukanaan muutoksia. 


Sielun synkkä yö on matka pimeydestä valoon. Synkkyydessä navigointi vaatii sisäistä keskustelua itsemme kanssa, pohdiskelua, hiljaista aikaa ja keskustelua sellaisten ihmisten kanssa jotka ymmärtävät sisäisen muutoksen syvällisempiä tarkoituksia. Täydellinen paraneminen edellyttää, ettemme tarkkaile ollenkaan muiden tekoja vaan keskitymme ainoastaan oman ylpeytemme ja vihamme vaikutusten hallintaan. Sillä niiden valta on todellinen kärsimyksemme lähde. Silloin kun päästämme irti rakastamisen pelosta, jäljelle jää vain halu rakastaa Ü

4. Totuus - Armolahjat 

Armolahjoilla tarkoitetaan kirjassa niitä voimia jotja luovat ihmeitä maan päällä ja jotka aktivoiduttuaan palvelevat meitä paremman elämän ääreen. Vanha sanonta kertoo, että " Terveys ilmaantuu luonnollisesti täyttämään vanhojen haavojen vapaaksi jättämän tilan, kun niistä päästää irti". Armo ei ole vain joku jumallallinen aineosa jonka jokin kultti on keksinyt, se on jotain joka ylittää järjen käsityskyvyn. Sitä ei voida selittää järjellä tai loogisuudella vaan se on jotain joka pitää kokea ja tunnistaa sisäisesti. Se on voima jonka edessä luonnonlait alistuvat. Siksi niitä kutsutaan ihmeiksi. 

Eräs armon ominaispiirre on, että sen pohjalta on aina valmis toimimaan spontaanisti. Se armo, jonka kutsuun vastaa, parantaa vääjäämättä myös auttajan. Yhteiskunnassamme monesti painottuu se, mikä on väärin ja mikä tuskallista ja mitä meiltä puuttuu - sen sijaan, että miettisimme mikä on oikein ja mitä on tarpeeksi. Ainuttakaan mainosta ei ole tehty kertomaan ihmisille, että heillä luultavasti on jo tarpeeksi, mutta vieläkö he tarvitsisivat jotain. 

Caroline Myss on jakanut Armolahjat samalla tavoin 7 chakran mukaan kuin edellä mainitut paheetkin.

1. Armolahja - Arvostus
( Juurichakra)

Kaikki on yhtä - kunniottava ihmetys elämää kohtaan

Meidän täytyy ymmärtää, että elämää ei voi selittää järjellä ja että elämän voimaa määrittelee paljon suurempi voima kuin ihmisälyllä pystyy mittaamaan. Se, että alkaa näkemään jokaisessa hetkessä pieniä tai suuria elämän ihmeitä, tekee ajanmyötä myös itse elämästä paljon ihmeellisemmän. Elämä on suuri lahja joka pitäisi ottaa joka päivä suurella arvostukella vastaan.

2. Armolahja - Hurskaus
(Sakraalichakra)

Kyky tuntea jonkun tarvitsevat ystävyyttä tai ruokaa

Tämä liittyy kykyymme antaa heikoimmille omasta runsaudestamme. Kyky kyseenalaistamatta auttaa toista, nähdä toisen hätä ja reakoida siihen empatialla. Tässä kohtaa voidaan puhua suuresta sydämestä ja sielun anteliaisuudesta. Koska toisene chakraamme kuuluu myös pelot, niin tämä armolahja auttaa meitä tunnistamaan, milloin olemme peloissamme ja emme ole enää kosketuksissa omaan vaistoomme. Silloin kun kieltäydymme auttamasta tai käännämme katseemme pois, pelkäämme jotain. Tämä armolahja opettaa meitä myös näkemään edessämme olevan ihmisen egon ohi ja keskittymään siihen mikä hänessä on hyvää. 

3. Armolahja - Ymmärtäminen
(Solar Plexus)

Kyky nähdä tapahtumien yli, ei tarvetta tietää syitä, yhteisymmärrys

Oma näkemyksemme asioista on vain oma näkemyksemme, jollain toisella saattaa olla täysin toisenlainen käsitys samasta asiasta. Tämän ymmärtäminen auttaa meitä näkemään ettei elämässä tarvitse olla yhtä oikeaa tai väärää vastausta vaan elämä on moniväristä ja monimuotoista. Tämä antaa meille kyvyn nähdä harhan läpi ja ymmärtää tapahtumien syvempi totuus siitä mitä todella tapahtui tai tapahtuu. 


4. Armolahja - Luonteenlujuus
( Sydänchakra)

Rohkeus ja urheus kestää koettelemukset tyynesti ja kärsivällisesti

Egomme kuvittelee aina korkeimmaksi potentilaaliksemme omien fantasioidemme täyttymyksen. Osan noista fantasioista on luonut kunnianhimomme, mutta monet niistä nousevat halusta todistaa oma arvomme niille, jotka ovat jättäneet meidät huomiotta tai käyttäneet meitä jollain tavoin hyväkseen. Hyvin harvoin ihminen ajattelee, että hänen korkein pontentiaali elämässään olisi toisten palveleminen, jonkin uuden terveyttä parantavan tavan keksiminen, luonnonvarojen vaaliminen jotta elämä maan päällä mahdollistuisi edelleen ja niin edelleen. Monesti ihminen valitsee lopuksi kuitenkin yltäkylläisen elämän sen sijaan, että auttaisi omalla huomaamattomalla panoksellaan maailmaa. Korkein henkinen potentiaali, on jotain jota egomme ei osaa arvostaa, koska haavoittuvainen ego etsii aina omaa parastaan. Päämääränä olisi selvittää kuka olemme egomme sisällä ja millainen haluaisimme olla sielussamme. Päämäärä olisi tulla tietoiskesi siitä mitä saa aikaan hengenvedoillaan, mitä ovat ajatustemme ja tunteidemme ominaisuudet ja mitä pidämme totena elämässämme. Vaatii rohkeutta kuunnella sisäistä ääntään, koska se ei monestikaan ole ollenkaan loogista tai järkevää ja joskus se voi jopa kuulostaa hullunrohkealta. Elämäntehtävään ei voi pyrkiä väkisin, se tulee eteen sitten jos ja kun olet valmis. Luonteenlujuudella tavoiteltu päämäärä on kuitenkin kaikkien saavutettavissa, mutta tätä päämäärää varten täytyy tuntea itsensä parantuneeksi ja kaikkien menneisyyden keskeneräisten asioiden tulee olla käsiteltyjä. Huomion keskipiste pitää olla tässä hetkessä ja tässä hetkessä eläminen edellyttää myös terveyttä. 

5. Armolahja - Neuvominen
(Kurkkuchakra)

Totuus, pysyvät ja universaaliset totuudet

Aika ajoin ajaudumme tilanteisiin kun meiltä kysytään neuvoa tai olemme itse kysymässä neuvoa itsellemme. Olisi hyvä muistaa neuvomisesta se, että totuus voi olla erilainen eri ihmisille. Sen vuoksi olisikin hyvä pyrkiä neuvoissaan aina toteuttamaan pysyviä ja universsaleja totuuksia, ei niitä totuuksia joita on oppinut matkansa varrella, koska ne voivat olla joskus hyvinkin henkilökohtaisia totuuksia. Tässä muutamia pysyviä totuuksia:

- Mitä on yhdessä, on kaikessa
- Kuten ylhäällä, on myös alhaalla
- Minkä taakseen jättää, sen edestään löytää
- Anteeksianto on sielun suurin parantaja
- Ajatus edeltää muotoa
- Kaikki kokemuksemme ovat persoonattomia,
vasta me itse määrittelemme ne negatiivisiksi 
tai positiivisiksi
- Jokaisella elämällä on tarkoitus


6. Armonlahja - Tieto
(Kolmas silmä)

Intuitiivinen tieto, ilmestys, sisäinen oivallus

Puhtaimmillaan tiedon armolahja ilmentyy kauttamme jumalallisena ominaisluontomme paljastumisella. Voimme kokea joskus tiedon tulevan suoraan itse lähteestä, mutta suurimmalta osin saamme tietoa välikäsiltä kuten arkkienkeleiltä tai muilta valo-olennoilta. Tiedemiehet jotka ovat osanneet yhdistää neroutensa intuitiivisen tiedon vastaanottamiseen, ovat saavuttaneet läpimurtoja millä tahansa tieteenalalla. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että tieto on saatavilla vain suurille ja viisaille ihmisille, se vain tulee helpoimmin esille, koska heidän tekonsa tunnetaan paremmin. Tiedon ilmestyksiä saavat kaikki ne, jotka ovat työvälineitä ihmiskunnan palveluksessa, olivat ne sitten isoja tai pieniä palveluksia. Tämä armolahja on ovi salaisimpaan tiedon puutarhaan ja se tieto menee aina yli ihmismielen ymmärryksen. Tässä armolahjassa älylliset taidot yhdistetään henkisiin vaistoihin ja näin saamme kuvan sisäisestä viestistämme mahdollisimman selkeänä. Tieto nousee esiin sisäisen kaipauksemme ja omien mysteeriemme kautta, eikä tätä kaipausta voi tyydyttää mitkää maailman rikkaudet. 

7. Armolahja - Viisaus
(Kruunuchakra)

Järki etsii oikeudenmukaisuutta, viisaus ymmärtää, ettei mitään tapahtumaa
ole luotu meidän omaksi tuhoksemme.

Viisauden armolahja saa meidät tutun lauseen ääreen: " Täytyy olla jokin syy siihen, miksi minulle kävi näin". Vastaus ei kuitenkaan löydy loogiikasta,vaan puhtaimmillaan se on johdatusta siihen, kuka olet, kuinka elät ja kuinka käytät luovan sielusi voimavaroja. Se on aivan eri näkökulma kuin mitä ihmismieli tarjoaa. Viisaus on kokemuksen kautta saatua totuutta ja se pystyy ottamaan huomioon tekojemme seuraukset monien sukupolvien päähän tulevaisuuteen. Viisaus antaa meille voimaa hyväksyä, että emme voi elää elämäämme ilman kärsimyksiä, mutta voimme minimoida ne oppimalla tekemään viisaita valintoja. Kokemustemme on tarkoitus olla opettajiamme ja jos emme opi kokemuksistamme, kohtalomme toistaa noita kokemuksia meille niin kauan että opimme niistä. Kun uuden elämänkierron on aika alkaa, tulee vanhan väistyä. Kärsimys ja tuska on osa muutosketjua, koska emme haluaisi luopua vanhasta ja turvallisesta ja pelkäämme tuntematonta johon meidän pitäisi hypätä. Viisaus on siis kykyä nähdä sen minkä pitää tapahtua, koska elämänkokonaisuudella ei ole muita keinoja uusiutua. 

Elämä ei ole vain aktiivista energiaa, se on pyhää ja sitä tulisi vaalia antaumuksella. Silloin kun tunnistaa näitä armolahjoja itsessään, saamme kosketuksen johonkin hyvin kauniiseen ja hienovaraiseen tunteeseen.Tapa havannoida maailmaa muuttuu, koska mikään ei näytä enää tavanomaiselta, silloin kun tiedostaa näiden armolahjojen läsnäolon tai puuttumisen. Armolahjoihin liittyy kyky kumota elämän painovoima kääntymällä sisäisten voimavarojen puoleen ja yhdistämällä ne ulkoisiin taitoihin. 

5. Totuus - Kumoa elämän painovoima

Mystiikan lakeja ei tulisi opiskella vain yhtä tiettyä tarkoitusta varten, kuten vain parantumista varten, koska silloin oletetaan, että tavoitteen saavutettua, voidaan kaikki paranemiseen virannut oppi purkaa pois. Sillä tavoin ajattelevat ihmiset jotka ryhtyvät dieetille laihtuakseen, mutta saavat kilonsa takaisin, koska palkitsevat itsensä saavutuksistaan. He luopuvat kaikesta opista hyvän ravinnon osalta ja palaavat vanhoihin tapoihinsa. Mystiikan lakeja kannattaa opiskella siksi, että ne edustavat korkeampaa tietoisuuden tasoa, joka määrittelee uudelleen suhteemme voimaan ja etenkin omaan valinnanvapauteemme. Jossain vaiheessa päämäärä muuttuukin sitten paranemisesta totuuden etsimiseen. Muutoksen tietoisuudessaan huomaa helposti silloin, kun ei enää tarvitse kriisiä muuttuakseen. 

Kirjassa on otettu esiin viisi mystiikan lakia joita tulisi ottaa huomioon elämässään.

1. On van nykyhetki - ole läsnä elämässäsi joka hetki
Tarve selvittää menneisyyden keskeneräiset asiat ovat paljon enemmän kuin psykologinen ja emotionaalinen parantumisrituaali. Mennesiyyden tapahtumista kiinni pitäminen on kuin luottokorttivelka, joka aiheuttaa koko ajan kasvana korkokierteen. Lopulta vaikki energiavaluutta jonka tarvitsisi tämän hetkisen elämän pyörittämiseen, ohjautuukin kasaantuvien korkojen velan hoitoon. Kun valuutta ei enää riitä tämän hetkisten korkojen hoitoon, ajautuu emotionaaliseen konkurssiin, eli sairastuu. Menneisyyden liian suuri taakka törmää tämän hetken energioihin, ei ole enää energiaa ajatella selkeästi saati tehdä hyviä päätöksiä. Velkaisen ihmisen energiat ovat hajallaan pitkin elämän psyykkisiä vuosikymmeniä. On mahdotonta parantua jos elää enemmän menneisyydessä kuin tässä hetkessä. 

2. Anteeksianto on tarpeellista
Anteeksiannon avulla ei ole tarkoitus vapauttaa hyökkääjää, vaikka se niin monesti tulkitaan. Se ei myöskään ole viesti, että väärinteko olisi jotenkin hyväksyttävää ja että kaikki on annettu anteeksi. Nämä tulkinnat eivät pääse lähellekään anteeksiannon mystistä olemusta. Aito anteeksianto tapahtuu sisäisissä maisemissa, missä pettynyt, loukkaantunut, väärinkäytetty tai vihainen ego kohtaa sielun, jolla on kosminen oikeudenmukaisuuden malli. Ego haluaa toisen vastuuseen, haluamme oikeutta ja odotamme korkeamman voiman olevan meidän puolellamme. Näillä toiveilla anteeksianto ei kuitenkaan toteudu. Suurin tuska ihmisten elämässä kumpuaa siitä, etteivät he pysty tekemään ainuttakaan henkilökohtaista ja voimaannuttavaa valintaa siinä pelossa, että valinta maksaa heille heidän avioliittonsa tai työnsä. Katkeruus kumpuaa siitä, että elämä on asettanut meidät vastakkain niiden asioiden kanssa joilla on vaikutusvaltaa meihin ja jotka pitävät meitä vankinaan. Kuka siis on loppujen lopuksi vastuussa valinnasta joka pitää meitä vankinaan? Ongelma ei ole monestikaan se, että hyvät ihmiset joutuvat kärsimään ja pahoilla ihmisillä näyttää olevan kaikkea - Vaan että Minä kärsin ja Minulla ei ole kaikkea. Se, että oppii luottamaan suurempaan kosmiseen voimaan ja ymmärtää, että koekmuksillamme on on jokin isompi tarkoitus, vapauttaa meidät ajatuksesta, että meidän pitäisi vaatia joka tilanteelle oikeudenmukaisuutta. Älä kanna asioita sisälläsi, joiden moninaisuutta et pysty ymmärtämään.

3. Kaikki on harmaa
Tämä on kaikista hämmästyttävin mystisistä totuuksista, koska kaikki viisi aistiamme kertovat meille aivan muuta. Kuvitellaan, että joku astuu kengällesi. Se, että se sattuu ei ole harhaa, mutta harhan piiriin joudumme heti kun alamme ajatella, että miksi joku astui jalallemme. Johtuiko se siitä ettei hän pitänyt kengistäni, oliko tarkoitus pysähtyä, että välttyisin joltain isommalta vahingolta, vai johtuiko se siitä ettei henkilö pitänyt minusta. Ja näin jos asia jää pelkän mielikuvituksemme varaan, ego pyrkii selittämään tapahtumaa menneiden kokemusten kautta. Kokemukset eivät ole henkilökohtaisia, kuin vasta sitten kun annamme niille mielikuvituksen avulla siivet. 

4. Luota elämän paradoksaalisuuteen, ironiaan sekä synkronismiin
Ihmisinä me emme voi aina ymmärtää kaikkien tapahtumien tärkeyttä omalle kehityksellemme. Paradoksalisuuden dynamiikka on virtaa, joka herättää henkiin elämän villit kortit joskus sellaisella voimalla, että joudumme pysähtymään ja miettimään, että kuka ihmeessä on voinut edes keksiä tällaisen tapahtuman. Elämän ironia saattaa olla samoin tavoin yllätyksellistä kuten nainen jonka mies menehtyi samana päivänä kun he voittivat vuosien takaisella yhteisellä lottokupongilla vihdoin päävoiton. Mies kun oli luvannut aina pitävänsä naisesta huolta. Kaikki elämäsi tapahtumat ovat jotenkin synkromismissa toistensa kanssa. Joten se mikä näyttää pelottavalta on oikeasti turvallinen tie, ja se mikä näyttää turvalliselta on pelkosi puhetta. Tiedosta, että egosi on sinun vahvin vastustajasi.

5. Säilytä henkinen yhdenmukaisuutesi
Mitä ikinä tavoitteletkaan elämässäsi, oli se sitten paraneminen tai syvempi henkinen yhteys itseesi, pidättäydy ajatuksissasi ja teoissasi yhdenmukaisuudessa. Pidä huoli, että uskomuksesi ovat yhteneviä kaikissa päivittäisissä toimissasi. Sano mitä uskot ja usko siihen mitä sanot. Toimi uskomustesi mukaan ja seuraa sisäistä johdatustasi. Tällä tavoin keho, mieli ja sielu löytävät samaan linjaan keskenään ja armolahjojen virta pääsee virtaamaan lävitsesi yhtä vaivattomasti kuin hengitys. Vain sinä tiedät mitä pidät totuutena elämässäsi ja mikä on harhaa. Kun valinnan on tehnyt ja omaa valintaansa vastaan rikkoo, se on itsepetosta parhaimmillaan, koska silloin on tullut vahingoittaneeksi omaa henkilökohtaista totuuttaan. Totuus on itsensä valvontaväline, se kertoo meille heti kun olemme valehdelleet itsellemme. Tämän lisäksi oma biologia ja fysiikka alkavat ilmoittaa meille stressin merkkejä, kun yhdenmukaisuus oman totuudemme kanssa ei enää päde. 

6. Totuus - Sairauden tuolla puolen

Kirjassa tuotiin vielä viimeiseksi muutama vinkki siihen miten voisimme ylläpitää omaa tietoisuuttamme. Olemme intuitiivisia, syntyneet luomaan ja käyttämään henkisiä voimavarojamme muuttaaksemme itsemme ja muiden elämää. Me olemme synnynnäisiä valon lähettiläitä ja palvelijoita ja näemme tarkasti kuka tarvitsee apua, kuka ilon lahjaa, kuka lohdutusta, kuka henkistä kumppanuutta, kuka kuuntelijaa ja niin edelleen. Tällaisia me aidosti olemme, ja tällaisiksi haluaisimme tulla, kunhan vapaudumme peloistamme ja menneisyyden haavoista. Tällaiset lahjat odottavat sielussamme ja jokaisesta meistä voi tulla mahtava muutosvoima tälle planeetalle jos vain niin haluamme. 

1. Kehitä sisäisen pohdiskelun käytäntöä, hiljentymistä, jotta kuulisit 
omat vastauksesi kysymyksiisi

2. Päätä haluatko oppia viisauden vai murheen kautta, ovatko valintasi
viisaita vai aiheuttavatko ne lisää murheita.

3. Älä odota muilta tai lopputulokselta mitään, näin vältyt pettymyksiltä.

4. Kasvata aktiivisesti armolahjojasi, opi tuntemaan niiden voima ja 
vaikutusvalta ajatustesi ja tekojesi kautta

5. Palvele muita, ainoastaan oman minän parantamiseen keskittyminen voi
 johtaa vainsiihen, että näkee vain omat ongelmansa.

6. Opi rukoilemaan, rukoile pyytämättä asioita itsellesi, avaa itsesi
mystiikalle joka on todellinen luontosi.

7. Kumoa elämän painovoima, elä kuin sinut olisi vapautettu 
tavallisista ajatusmalleista, logiikan ja järjen rajojen tuolle puolen.

Intuitio ei ole taito jota pitää hioa, jotta keksisit miten säilyttää turvallisuutesi ja välttyisit rahojesi menetykseltä. Ja jos luulet niin, niin intuitiosi ei tule koskaan kehittymään eloonjäämisvaistoa pidemmälle. Sinun on uhmattava sitä pelkoasi, että elämästäsi tulisi järjetöntä, koska se itse asiassa on jo sitä Ü  

Elä elämäsi seikkailu kerrallaan ja muistuta itseäsi joka päivä siitä, että " Tämä päivä ei milloinkaan enää palaa". Ole rohkea ja tee hurjia valintoja. Elä kuin sinulla olisi voima ja valta muuttaa koko maailma, sillä kuka tietää, ehkä sinulla se voima onkin Ü

Ihanaa alkavaa viikkoa kaikille toivottaen!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti