tiistai 26. maaliskuuta 2013

Sahaja Yoga

Kävin eilen illalla täällä Jyväskylässä Sahaja Yoga tunnilla. Edellisviikonloppuna sain jo kokea hitusen mitä tuo laji sisältää ja perinteisestä joogasta poiketen Sahaja Yoga ei ole kovin fyysistä. Siinä keskitytään enemmänkin chakrojen ja energiaväylien tasapainottamiseen kuin fyysisiin liikkeisiin. Tämän liikkeen on myös laittanut aluilleen intialaiset naiset ja nyt kun aamusta ajattelin asiaa, niin mietin, että mitäs kummallista voimaa näillä intialaisilla naisilla on matkassaan :) Sen enempää nyt tähän ajatukseen menemättä, halusin jakaa teille yhden oivalluksen jokaiski minuun kuin talikko maahan kevät roudan aikaan :)

Tällä hetkellä puhutaan paljon TÄSSÄ HETKESSÄ elämisestä ja omassa voimassaan pysymisestä tilanteissa kuin tilanteissa. Tällainen elämäntapa helpottaa arkeamme kun emme sotkeudu kaikenlaisiin ympärillämme velloviin negatiivisiin energioihin. Eilen illalla tuolla Sahaja Yoga tunnilla ohjaaja selitti käsitettä AJATUKSETON TIETOISUUS ja yhtäkkiä asia valkeni minulle täysin.

Mielemme ja energiamme juoksevat monesti suuntaan ja toiseen päivän aikana. Jos emme ajattele jotain mennyttä tapahtumaa, murehdimme jo tulevia haasteita jotka mahdollisesti saattavat ilmetä tänään tai huomenna tai tulevaisuudessa. Energiamme ja ajatuksemme ovat näin ollen koko ajan jossain muualla kuin TÄSSÄ HETKESSÄ :) Sahaja Yogassa tällaista tässä hetkessä olemista kutsutaan ajatuksettomaksi tietoisuudeksi. Tarkoittaen, että tässä hetkessä meidän ei tarvitse ajatella mitään. Tähän hetkeen sisältyy tietoista rauhaa, ympäristön aistimista ja tietoista tarkkailemista ilman ajatuksia, että miksiköhän joku tekee mitäkin tai miksi asiat tapahtuu juuri sillä hetkellä niin kuin tapahtuvat. Jotenkin ajattelin asian itselleni niin, että TÄSSÄ HETKESSÄ eläminen on asioiden seuraamista, aistimista ja havainnoimista vastaanottavana ja oppivana osapuolena, ilman kriittisiä ja negatiivisia ajatuksia. Ja näin pääsemme lähemmäksi kokemaan sitä tunnetta mitä tuo hetki meille tuo, vain kokemaan, havainnoimaan ja asitimaan tunnetta minkä tuo hetki meille tarjoaa. Voimme tarkastella ulkomaailmaa hiljaa sisällämme, keskustella siitä korkeamman itsemme kanssa sen sijaan, että alkaisimme puimaan ja sävyttämään asioita negatiiviseen sävyyn ryhmässä. Ja tällaisessa tilassa siinä TÄSSÄ HETKESSÄ uskon, että voimme tuntea myös vahvemmin aitoa iloa, nimenomaan pystyä tuntemaan sitä, koska turhat ajatukset eivät vaivaa mieltämme. Ja silloin tuo aidon ilon luoma sisäinen valo hehkuu olemuksestamme ulos päin maailmaan. Ja mahdollisesti tätä kautta myös levittää ympärilleen tuota hyvää oloa ja iloa, joskus ehkä vain aiheuttaen hämmennystä muille kun he ajattelevat, että mitäs erilaista tuossa ihmisessä tänään on :)

Negatiivisista ajatuksista haluaisin vielä tuoda esiin sen, että kuinka monesti olet ajatellut omien ajatustesi seurauksia? Oletko koskaan ajatellut, että voisit ottaa itse vastuuta ajatuksistasi ja sanoistasi? Jos esimerkiski työmaalla huomaat jonkun aloittavan negatiivisen päivittelyn mista tahansa asiasta, niin onko sinun pakko lähteä siihen mukaan vai voitko vain sivuuttaa tilanteen sujuvasti keskittymällä omaan sisäiseen olotilaasi ja siihen, että tietoisesti mietit haluatko mennä mukaan tuohon negatiivisuuden pyörteeseen. Itse ainakin monesti olen huomannut, ettei niihin puheisiin mukaan meno ainakaan nosta vireystasoa :)

Tästä mieleen tulee Hengen Anatomia kirjassa ollut lause johon on myös kiva lopettaa tämä teksti tältä aamulta:

Negatiiviset valinnat saavat aikaan sen, 
että tilanne toistuu
elämässämme,
jotta oppisimme tekemään
positiivisia valintoja :)

Ihanaa auringon täyteistä päivää kaikille! Nautitaan näistä valtavista aurinkoenergia tulvista! Antakaa auringon asua sisällänne jokainen hetki päivästänne :)

2 kommenttia:

  1. Hei Pirjo,

    Ja kiitos ihanasta kommentistasi, kiva että olet viihtynyt sivuillani. Tämän blogin kirjoittaminen on ollut itselleni valtavan voimaannuttavaa, vihdoin löysin tavan tuoda tunteitani aidosti esiin kenenkään niitä heti teilaamatta. Saan vapaasti kertoa omasta kasvustani ja omista oivalluksistani ja ihana on kuulla, että kirjoituksistani on ollut iloa muillekin. Ihanaa Pääsiäistä sinulle ja annetaan kevätauringon voimaanuttaa meitä lisää :)

    VastaaPoista