tiistai 29. lokakuuta 2013

Maailma tiikerin silmin...


Tuntuu, että nykyään kerkeää tapahtumaan mahdottoman paljon lyhyessä ajassa. Monesti asioihin ei kerkeä edes reakoimaan, vaan niistä huomaa vain häivähdyksen ja sitten ne ovat jo poistuneet elämästäsi. Omaa kehitystä tuetaan nyt vahvasti ja saan voimakkaita sympoleja meditaatioiden aikana. Yksi näistä sympoleista tuli esiin muutama viikko sitten Mandalatalon meditaatio illassa ja kuten yllä kuvasin, näin tiikerin vaeltamassa metsässä yksin ja seurasin sen kulkua sen helken kun minulle kuvaa näytettiin ja TSUP, sitten kuva oli poissa. Tämä tuli ihan heti meditaation alkuun enkä siihen sen enempää kiinnittänyt huomiota sen jälkeen, vaikka se mieleen jäikin. Se miksi tiikeri jäi mieleen, oli varmaan sen vuoksi, koska olen vuosia jo haaveillut piirtäväni tiikerin, mutta jostain syystä en ole sitä kuitenkaan koskaan lähtenyt piirtämään.

Unohdin koko tiikerin kuitenkin nopeasti, mutta viime sunnuntaina kun kävimme tuolla Schaumanin Linnalla Hyvän Olon Octoberfest tapahtumassa, päätin koittaa lyhyttä kristallikulho-hoitoa. Minulle jäi tuosta hoidon jälkeisestä keskustelusta vahvasti mieleen sanat : hyvin voimakas ja jostain syystä mieleeni tuli samalla hetkellä tuo mystinen tiikeri reilun viikon takaisesta meditaatiosta. Tiesin, että minulla on kotona kirja voimaeläimistä, joten en malttanut odottaa pääseväni kotiin ja selvittämään mahtaisiko tiikeristä löytyä jokin sympolinen merkitys omalle kehitykselleni. Ja löytyihän sieltä :)

TIIKERI
Tutustu omaan voimaasi ja opettele käyttämään sitä luovasti

Voima, kauneus ja sulavuus yhdistyvät tässä kauniissa kissaeläimessä. Auringonpaisteesta nauttiva tiikeri näyttää kesyltä isolta kissalta loikoillessaan silmät puoliavoimina puun juurella. Seuraavassa hetkessä tiikerin piilevä voima kuitenkin räjähtää esiin sen sännätessä saaliin perään. Saalistaessaan tiikeri vain toteuttaa vaistojaan ja luontoaan, mutta ihminen usein käyttää voimaa tahallisesti tuhoamiseen ja kielteisyyteen.

Tiikeri muistuttaa meitä siitä valtavasta voimasta joka on meidän jokaisen sisällä. Voimme käyttää sitä joko luovasti tai tuhoavasti, rakentavasti tai hajottavasti. Tiikeri symboloi sisäisen voiman hallintaa tavalla jossa ei ole mitään tukahduttavaa. Tutustu sisäiseen voimaasi, omaan "karjuvaan" tiikeriisi ja kesytä se viisaudella ja tietoisuudella. Vaatii suurta tietoisuutta olla pelkäämättä omaa voimaansa ja ilmentää sitä myönteisellä ja luovalla tavalla joka päiväisessä elämässämme.

Tiikerillä ei ole luontaisia vihollisia, joten se on reviirinsä suvereeni haltija. Millainen on sinun reviirisi? Pidätkö siinä liian tiukkoja rajoja vai olisiko sinun tarpeen hieman höllentää otettasi ja sallia muiden ihmisten vaikuttaa elämääsi vapaammin?

Olen tällä hetkellä jo kolmatta kertaa tämän syksyn aikana sairaslomalla ja aamulla kun mieheni lähti hyvin varhain töihin, en saanut enää unen päästä kiinni. En kuitenkaan halunnut vielä nousta ylöskään, joten keräsin piirrustus vehkeeni sänkyyn ympärilleni ja päätin vihdoin piirtää sen tiikerin, mikä on odottanut jo niin monta vuotta piirtämistä :) Yllä oleva kuva siitä sitten lopuksi kehkeytyi ja nyt olen todella hyvilläni, että sain hyödynnettyä aamun varhaiset tunnit näin luovasti :)

Siinä se nyt istuu vihreällä ruohikolla ja katselee ylöspäin uteliaana ja valppaana, kuin odottaen havaitsevansa näköpiirissään jotain. Otan tuon katseen nyt sydämeeni ja lupaan opetella katsomaan maailmaa tiikerin silmin. Kiinnostuneena ja valppaana, valmiina toimimaan sitten kun sopivaa liikettä näkyy horisontissa :)

Oletko sinä saanut viime aikoina viestejä eläimiltä?

1 kommentti:

  1. Oletpa piirtänyt voimallisen kuvan, tuon tiikerin silmien sisään katsomalla pääsee matkalle jonnekkin ikiaikaiseen.

    VastaaPoista