tiistai 11. joulukuuta 2012

Uutta luonnonmukaisuutta

Kylläpäs rimmasi hienosti tuo otsikko :) Ja kiitos vinkistä Maisa, täytyy käydä vierailemassa tuolla mainitsemillasi sivuilla :)

Jotain uutta on totisesti tullut taas ajatuksiin tai enemmänkin nyt olen alkanut löytämään vastauksia jo hetken aikaa kummunneeseen tahtotilaan :) Olen jo hetken aikaa pyöritellyt mielessäni luonnonmukaisuutta ja enemmänkin vielä ulkoisen puhdistautumisen näkökulmasta ja jos vielä tarkennetaan, niin kaikki alkoi hiuksista :) Minulla on melko tuhdit punertavat ja luonnonkiharaiset hiukset. Aika ajoin olen kärsinyt psoriaksen tyylisestä pahastakin päänahan tulehtumisesta ja hilseilystä ja viimeksi vuosi sitten se kesti monta kuukautta.Tämä innoitti silloin etsimään tietoa luonnonmukaisemmasta hiustenhoidosta, mutta jostain syystä apu ei löytynyt silloin eikä kärsivällisyys antanut myöten vaan retkahdin takaisin parturituotteisiin.

Nyt syksyllä innostuin ekokampaamo ajatuksesta ja kävin jopa pikaisesti yhdessä paikallisessa sellaisessa vierailulla ja hypistelin heidän hiustuotteitaan. Sen enempää tutkimatta pullon kylkeä ostin kaksi tosi kallista pulloa "Less is More" shampoon ja hoitoaineen (á 25 e) ja kotiin tullessa vasta huomasin, että hittolainen shampoossa oli tuota samaista sulfaattipaholaista mitä löytyy kaikista kaupan shampoista ja joka on yksi tekijä päänahan ongelmien kanssa varsinkin herkän ihon omaaville. Vihastutti oikein ja itsekseni manailin, että mimmonen ekokampaamo tuokin nyt oli, kun samaa myrkkyä myyvät kuin muutkin ja vielä hyvään hintaan :)

No tämä oli varmasti se viimeisin kimmoke joka innosti tonkimaan hieman enemmän tietoa luonnonmukaisesta hiusten hoidosta ja ensimmäinen kirja mikä vastaan tuli internetin ihmeellisessä maailmassa oli ruotsalaisen Lisen Sundgrenin kirjoittama " Ihana Kotikylpylä" ja kaakaonaamiot saivat ihan innostumaan ajatuksesta :) Tosin kirjaa ei ole saatavilla tällä hetkellä, eli itselleni en sitä saa, mutta kirjastosta se löytyi, tosin oli lainassa. Kirjastossa ajattelin kuitenkin kurkata muitakin kirjoja, josko sieltä löytyisi jotain vastaavaa muuta ja löytyihän sieltä :) Löysin tämän Virpi Raipala-Cormierin julkaisema " Luonnonkaunis - Yrtit ja luontaishoidot naisen kauneuden ja terveyden tukena" ja tämä kirja sisälsi juuri niitä ominaisuuksia joita olin hakenutkin. Nokkoshauteita ja kamomillauutteita ja vaikka mitä!! :) Miehelleni jo naureskelin, että taidan viettää ensi kesänä jonkin verran aikaa metsässä ja niityillä keräten rohtoja :)


Tänään innostuin sitten koittamaan yhtä kirjan ohjetta; hiushuuhteluvettä nokkosesta ja nokkoshaude kun oli valmis ja siihen kun lisäsi omenaviinietikan ja rosmariinin eteeristä öljyä, niin se tuoksu.... Se tuoksu mikä pullosta tuli toi sillä silmäyksellä mieleen kesäisen puusaunan jossain veden äärellä!! Lupaan kertoa myöhemmin miten huuhdevesi toimi :) Aivan ihana tuoksu!


Mutta jotain hauskaa on tapahtunut muutenkin. Heiluri on osoittautunut oivaksi tavaksi jutustella oman suojelusenkelin kanssa. Minun oma suojelusenkelini esittäytyi arkkienkeli Urieliksi, joka johtaa rauhan enkeleitä ja auttaa erilaisissa konflikteissa. Ja täytyy myöntää, että ymmärrän nyt oman rauhallisuutenikin paljon paremmin :) Hänen kanssaan meillä on ollut muutaman kerran jo mainioita keskusteluja ja tässä haluan jakaa teille yhden niistä joka oli todella hellyyttävä :)

Kysymys: Oletko jossain vierelläni
Vastaus: heiluri heilui ei - merkkiä
Kysymys: Hmm... no oletko siis yläpuolellani?
Vastaus: taas heiluri sanoi ei
(hetken aikaa mietin ymmälläni ja sitten oivalsin...)
Kysymys: Oletko sydämessäni?
Vastaus: Ja niin alkoi heiluri heilumaan hurjaa vauhtia kyllä vastauksen merkiksi :)

Olen niin iloinen, että sain tietää tällaisesta heilurista :)

Huominen lähestyy ja kuin tarkoituksella minulla on vapaapäivä ja kaiken lisäksi olen kotona yksin :) Saan rauhassa hiljentyä ja tehdä koko päivän kaikkia ihania asioita itsekseni :) Vaikka älkää ymmärtäkö väärin, nautin myös täysin siitä kun saan viettää aikaa miehenikin kanssa kotona, mutta huomaan, että olen alkanut hirmuisesti kaipaamaan näitä hiljentymishetkiä itsekseni. Nyt kuitenkin aion tänään valmistautua huomiseen ( vaikka en tiedä tarviiko sitä hirmuisesti valmistautua, mutta kuitenkin..), haudutan hiukseni nokkoshauteella ihanan kesäisen tuoksuisiksi ja ennen nukkumaan menoa hiljennyn käymään läpi kaikki nuo 12 chakraa, ne kun ei aivan vielä ole täysin muistissa ja sitten nukun pitkän yön ja aamusta keskityn taas uudelleen chakroihin.

Huomiselle on kuitenkin ohjelmassa myös ihan jotain tavallistakin kivaa. Haen tuon "ihana kotikylpylä" kirjan kirjastosta ja sitten kotiin tultua leivon leipää. Leipää varten immellytys on jo käynnissä :) Joten innolla odotan huomista päivää koska saan keskittyä vain täysin omaan itseeni :) Ihanaa illanjatkoa kaikille! :)

2 kommenttia:

  1. Ja sitten seuraavaksi ostoksille luomukauppaan, mistä löydät luonnonmukaiset hius- ja ihonhoitotarvikkeet, jos kyllästt niitä itse sekoittelemaan. Esim. kotimainen Flow Kosmetiikka (myös nettikaupoista) tekee hiushuuhdetta, yksi taisi olla juuri nokkosesta tehty. Heillä on myös luonnonmukaisia shampoopaloja, punapäillekin ja hiuspohjan ongelmillekin omansa.

    Kookosöljy on sellainen, mitä itse luomukauppiaana myyn todella paljon ihmisille ulkoiseen käyttöön. Sitä moni käyttää ihorasvana ja monet atoopikot ovat voineet heittää kortisoninsa roskiin, kun ovat saaneet ihottumat kuntoon kookosöljyllä. MYös hiustenhoidossa kookosöljy on ykkönen, sillä saat ihanat hiusnaamiot ja vaikka kosteutta kiharaiseen hiukseen. Suosittelen kokeilemaan!
    Itse käytän kasvoilla rasvana pelkkää kylmäpuristettu luomujojobaöljyä. Tosin talvella olen joutunut lisämään kosteutta toisesta rasvasta, mutta jojobaöljy toimii hyvin siellä alla ravinteiden antajana.

    VastaaPoista
  2. Hei Kulkija,

    Ja kiitos kommenteistasi. Katsotaan josko joudun vielä kääntymään noiden valmiiden tuotteiden puoleen, kyllähän niihin oma aikansa vierähtää, mutta vielä olen ainakin aika innoissani :)

    Nokkosuute toimi hyvin ja teki hiukset uskomattoman pehmeiksi ja selviksi, nyt pullossa odottelee kuusihuuhde hiuksille. Tilasin myös mehiläisvahaa ja ajatuksena olisi tehdä talvirasvaa kookosöljystä ja mehiläisvahasta, joten kookosöljyä löytyy jo kaapista :) Ja jojobaöljykin odottelee vuoroaan :) Tänään koitan tehdä hiuksille myös savinaamion ja katsotaan miten siinä hiuksille käy :)

    VastaaPoista