tiistai 7. elokuuta 2012

Viime öinen uneni

Oven kohdalla on merkittävää onko se lukossa vai avoinna. Lukittu ovi kuvaa estettä hankkeissa. Avoin ovi taas lupaa tulevaa mahdollisuutta menestykseen. "

Heräsin viime yönä uneen jossa asuntoni ovi yhtäkkiä aukesi kuin itsestään. Touhusin olohuoneessani ja hieman kuin pelästyin oven aukeamista itsekseen ja koitin selvittää miksi ovi oli auennut. Sää ulkona oli aurinkoinen ja lämmin. Huomasin avaimia etsiessäni, että avaimet roikkuivat oven lukossa oven ulkopuolella... ja tähän sitten heräsin ja huoneessani oli pilkko pimeää.

Se mikä teki unen jälkeen nukkumisen hieman levottomaksi, oli se, että olen oikeasti muutaman kerran unohtanut avaimet ulko-oveen ja kuka tahansa olisi voinut kävellä sisään asuntooni keskellä yötä. Vaan eipä ole kukaan vielä sisään tullut ja olenkin yleensä nykyään hyvin tarkkaa ja tarkistan herkästi onko avaimet sisällä nukkumaan mennessä :) 

Aamulla herätessäni pätkittäisen unen jäljiltä, jäin sänkyyn aloilleni miettimään unea. Ymmärrän unen tarkoituksen melkein päivän kirkkaasti. Jo silloin kun kuusi vuotta sitten ostin tämän pienen suloisen asuntoni, huomasin nopeasti, ettei asunnossani ollut ikkunaa josta voisin katsella ajatuksissani ulos ja haaveilla. Toinen ikkunani oli makuuhuoneessa kävelykadulle, enkä pitänyt ajatuksesta, että ihmiset katselevat sisään makuuhuoneeseeni ja toinen ikkuna oli sisäpihallemme, jonka edestä ihmiset tulivat ja menivät omiin koteihinsa. J a nuo isot ikkunat olivat kuin iso avoin ovi olohuoneeseeni, kaikkien nähtävillä. Ajanmyötä alkoi välillä tuntumaan, että olin vankina omassa talossani.

Unessani oven avautuminen kauniiseen päivään avainten ollessa vielä pihapuolella oven lukossa, minusta tuntui uneni viestittävän minulle, että nyt tuo ulkoapäin lukittu ovi on auennut ja voin vapaasti lähteä. Tämä uni ainakin totisesti rohkaisee minua päätöksessäni muuttaa uudelle paikkakunnalle ja jättää kaikki tämä vanha taakseni tällä erää :) Uni oli lyhyt, mutta paljon puhuva ja ihana kun sain jakaa sen teille heti näin aamusta! :)


Näitkö sinä mitään unia viime yönä :)

(ps. näyttää olevan blogi pohjassa jokin bugi, kun teksti tulee yhtäkkiä erinäköisenä esille)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti